Silvestrovský lososový talíř

47
- reklama -

Suroviny

8 plátků celozrnného chleba
2 PL másla
120 g uzeného lososa třeba Ocean Sea
200 g žlutého melounu
1 cibule šalotka
1 KL strouhaného křenu
šťáva a oloupaná kůra ze 1/4 limetky
sůl
pepř
kopr na ozdobu

Postup přípravy receptu

  1. Z toustového chleba vykrájíme vždy 2 kruhy o průměru cca 5 cm a namažeme je tenkou vrstvou másla. Obložíme kousky uzeného lososa.


    Zobrazit celý recept

  2. Do misky si připravíme žlutý meloun který zbavíme semínek, oloupeme a nakrájíme na velmi malé kostičky, šalotku oloupeme a najemno nakrájíme. Obojí smícháme s křenem, trochu limetkové šťávy a kůry, osolíme, opepříme dle chuti.

  3. Na kousky lososa rozdělíme malé množství melounové salsy a ozdobíme snítkami kopru.