Silný vývar se zeleninou, nudlemi a dvěma druhy knedlíčků

48
- reklama -

Suroviny

200 g hovězího masa (nebo více, podle zvyklostí)
150 g játrové zavářky
150 g vinné klobásy
50 g mrkve
50 g celeru
50 g kořenové petržele
2 cibule
6 stroužků česneku
100 g baby karotky
hrst zelené petrželky
hrst sušených hub nebo žampionů pokrájených na plátky
strouhanka
muškátový oříšek
polohrubá mouka
sušené nudle
zelená cibulka
majoránka

Postup přípravy receptu

  1. Do dvou litrů osolené vody dáme vařit dvě pokrájené cibule i se slupkou, tři neoloupané stroužky česneku a hovězí maso, pokrájené na kostičky. Po hodině pomalého probublávání scedíme a kousky masa vrátíme do vývaru – ostatní vyhodíme.


    Zobrazit celý recept

  2. Přivedeme k varu a přidáme nahrubo nastrouhanou mrkev, celer a petržel, houby, jemně nastrouhaný stroužek česneku a baby karotku vcelku. Necháme mírně vařit a mezitím připravíme knedlíčky.

  3. Játrovou zavářku promícháme s utřeným česnekem a lžičkou majoránky, vytvoříme knedlíčky, které obalujeme v polohrubé mouce.

  4. Z vinné klobásy vytlačíme obsah a smícháme ho s jedním vejcem, muškátovým oříškem, stroužkem česneku a takovým množstvím strouhanky, abychom mohli tvarovat knedlíčky, které taktéž obalíme v polohrubé mouce.

  5. Játrové knedlíčky vhodíme do polévky a zhruba po minutě varu přidáme knedlíčky z vinné klobásy. Jakmile knedlíčky vyplavou, vsypeme hrst nudlí a kolečka naťové cibulky. Zhasneme plamen a necháme dojít. Na závěr přidáme asi dvě lžičky promnuté majoránky.

Poznámka od kuchařky

K vinným knedlíčkům mě inspiroval nedostatek játrové zavářky a recept od Maris http://www.toprecepty.cz/recept/8605-kapustova-polevka-s-klobasovymi-knedlicky/evka-s-klobasovymi-knedlicky/