Silná slepičí polévka s Magdalenčinými nočky

95
- reklama -

Suroviny

1/2 slepice
kořenová zelenina:
mrkev
celer
petržel
cibule
libeček
petrželka
petrželová nať
celerová nať
polévkové koření
pepř
sůl
na nočky:
2 vejce
4 lžíce polohrubé mouky
100 g strouhaného Eidamu

Postup přípravy receptu

  1. Slepici dáme vařit s cibulí a kořením do studené vody. Vaříme tak dlouho, až je maso měkké. Potom ho z polévky vyndáme, obereme, nakrájíme a spolu s nakrájenou kořenovou zeleninou dáme zpět do polévky a ještě necháme vařit.

  2. Nočky si připravíme tak, že do rozšlehaného vajíčka přidáme mouku, zamícháme a do vzniklé kašičky vmícháme nastrouhaný sýr.

  3. Lžičkou tvoříme nočky a zaváříme je do vroucí polévky.

  4. Přidáme nasekané bylinky a natě, dochutíme a můžeme podávat.

Poznámka od kuchařky

Tyhle nočky jsem poprvé jedla v Magdalenčině kedlubnové polévce a byly moc dobré, tak doufám, že se Magdalenka nebude zlobit, že jsem je použila i tady do té polévky.