
- reklama -
Suroviny
- 1/2 slepice
- kořenová zelenina:
- mrkev
- celer
- petržel
- cibule
- libeček
- petrželka
- petrželová nať
- celerová nať
- polévkové koření
- pepř
- sůl
- na nočky:
- 2 vejce
- 4 lžíce polohrubé mouky
- 100 g strouhaného Eidamu
Postup přípravy receptu
-
Slepici dáme vařit s cibulí a kořením do studené vody. Vaříme tak dlouho, až je maso měkké. Potom ho z polévky vyndáme, obereme, nakrájíme a spolu s nakrájenou kořenovou zeleninou dáme zpět do polévky a ještě necháme vařit.
-
Nočky si připravíme tak, že do rozšlehaného vajíčka přidáme mouku, zamícháme a do vzniklé kašičky vmícháme nastrouhaný sýr.
-
Lžičkou tvoříme nočky a zaváříme je do vroucí polévky.
-
Přidáme nasekané bylinky a natě, dochutíme a můžeme podávat.
Poznámka od kuchařky
Tyhle nočky jsem poprvé jedla v Magdalenčině kedlubnové polévce a byly moc dobré, tak doufám, že se Magdalenka nebude zlobit, že jsem je použila i tady do té polévky.
Kuchařka: HankaPu