
- reklama -
Suroviny
4 porce
- 1-2 kg vepřové plece (nebo ořezu)
- 2 cibule (velké)
- sádlo
- 2 lžíce rajčatového protlaku
- kmín
- 2 lžíce sladké papriky
- trochu pálivé papriky
- pepř mletý
- kysané zelí
- 1-2 kostky masoxu
- 4 stroužky česneku
- hladká mouka (na zahuštění)
Postup přípravy receptu
-
Na sádle zpěnit cibulku dorůžova, přidat maso na kostičky, osmahout, osolit.
-
Po vydušení štávy dát obě papriky mleté, trochu pepře, protlak, kmín, masox, chvilku podusit, zalít vodou a nechat vařit do poloměkka.
-
Přisypat zelí a uvařit doměkka, před zavářkou přidat prolisovaný česnek a zahustit s hladkou moukou smíchanou s vodou.
Poznámka od kuchařky
Do guláše můžeme na zjemnění přidat i šlehačku.
Kuchařka: jollka









