
- reklama -
Suroviny
- 430 ml vody
- 15 g olivového oleje
- 2 lžičky cukru
- 2 lžičky soli
- hříbková omáčka na zapékání (Šikovné recepty Vitana)
- 2 lžičky drceného kmínu
- rovná lžička sušeného česneku
- 100 g žitné chlebové mouky
- 550 g pšeničné chlebové mouky
- 15 g droždí
- velká lžíce kvásku
Postup přípravy receptu
-
Do pekárny dáme všechny suroviny v pořadí tekuté – sypké, jen kvásek přijde nahoru na mouku, naproti kvasnic. Zapneme základní program.
-
Kvásek v tomto chlebíku být asi nemusí, ale přidávám ho proto, že zlepšuje chuť i trvanlivost chleba, chlebík pak není jako bílý tousťák.
Šikovných receptů vyrábí Vitana několik druhů, do těsta jdou použít všechny.
Poznámka od kuchařky
Recept je určený pro veliké pekárny. Mám tu největší a chlebík vykukoval i 2 cm nad hranu formy.
Je voňavý, lehounký a pórovitý.
Zdroj: http://www.pekarnomanie.cz/
Recept na kvásek : http://www.toprecepty.cz/recept/6809-zitny-kvasek/
Kuchařka: cathleen