Šikovný chlebík

57
- reklama -

Suroviny

430 ml vody
15 g olivového oleje
2 lžičky cukru
2 lžičky soli
hříbková omáčka na zapékání (Šikovné recepty Vitana)
2 lžičky drceného kmínu
rovná lžička sušeného česneku
100 g žitné chlebové mouky
550 g pšeničné chlebové mouky
15 g droždí
velká lžíce kvásku

Postup přípravy receptu

  1. Do pekárny dáme všechny suroviny v pořadí tekuté – sypké, jen kvásek přijde nahoru na mouku, naproti kvasnic. Zapneme základní program.

  2. Kvásek v tomto chlebíku být asi nemusí, ale přidávám ho proto, že zlepšuje chuť i trvanlivost chleba, chlebík pak není jako bílý tousťák.

    Šikovných receptů vyrábí Vitana několik druhů, do těsta jdou použít všechny.

Poznámka od kuchařky

Recept je určený pro veliké pekárny. Mám tu největší a chlebík vykukoval i 2 cm nad hranu formy.

Je voňavý, lehounký a pórovitý.

Zdroj: http://www.pekarnomanie.cz/

Recept na kvásek : http://www.toprecepty.cz/recept/6809-zitny-kvasek/