Sicilský paprikový salát

42
- reklama -

Suroviny

4 barevné papriky:
2 červená paprika
1 žlutá paprika
1 zelená paprika
6 sušených rajčat
1 PL kapary
4 ančovičky
2 stroužky česneku
čerstvá bazalka
petrželka
Na zálivku:
(veškerá šťáva zachycená při loupání paprik)
3 PL olivového oleje
1,5 PL octa balsamico
sůl
trocha citrónové šťávy

Postup přípravy receptu

  1. Papriky pečeme pod grilem ze všech stran, dokud se nám na slupce nezačnou tvořit černé puchýře.


    Zobrazit celý recept

  2. Papriky vložíme do mikrotenového sáčku a uzavřeme, aby se zapařily.

  3. Poté je snadno oloupeme, vyjmeme jadřince a veškerou šťávu z paprik uchováme do zálivky.

  4. Papriky nakrájíme na kousky, přidáme k nim kapary, posekané ančovičky, sušená rajčata, česnek, petrželku s bazalkou a promícháme s připravenou zálivkou.

  5. Můžeme podávat vlažné nebo necháme rozležet v lednici.

Poznámka od kuchařky

Inspirace z časopisu

Moje recepty najdete na http://inkitchenopen.blogspot.cz/