- reklama -
Suroviny
- 4 barevné papriky:
- 2 červená paprika
- 1 žlutá paprika
- 1 zelená paprika
- 6 sušených rajčat
- 1 PL kapary
- 4 ančovičky
- 2 stroužky česneku
- čerstvá bazalka
- petrželka
- Na zálivku:
- (veškerá šťáva zachycená při loupání paprik)
- 3 PL olivového oleje
- 1,5 PL octa balsamico
- sůl
- trocha citrónové šťávy
Postup přípravy receptu
-
Papriky pečeme pod grilem ze všech stran, dokud se nám na slupce nezačnou tvořit černé puchýře.
-
Papriky vložíme do mikrotenového sáčku a uzavřeme, aby se zapařily.
-
Poté je snadno oloupeme, vyjmeme jadřince a veškerou šťávu z paprik uchováme do zálivky.
-
Papriky nakrájíme na kousky, přidáme k nim kapary, posekané ančovičky, sušená rajčata, česnek, petrželku s bazalkou a promícháme s připravenou zálivkou.
-
Můžeme podávat vlažné nebo necháme rozležet v lednici.
Kuchařka: 1974andrea