
- reklama -
Suroviny
pro 4 osoby
- 5 velkých brambor
- 1 fenykl
- 1 červená paprika
- 200 g čerstvých žampionů (nebo sterilovaných)
- 2 cibule
- 3 stroužky česneku
- 1 plechovka drcených rajčat
- čerstvá bazalka
- čerstvá petrželka
- pepř
- sůl
- olej
Postup přípravy receptu
-
Na oleji si zesklovatíme pokrájenou cibuli, přidáme nakrájené brambory, na proužky nakrájenou papriku a fenykl, houby, osolíme, opepříme a chvilku restujeme.
-
Poté přilijeme drcená rajčata a necháme přikryté dusit do změknutí brambor, občas promícháme.
-
Podle potřeby malinko podlijeme vodou.
-
Nakonec přidáme posekaný česnek, dochutíme solí a pepřem a ještě chvilku provaříme.
-
Odstavíme a vmícháme posekanou bazalku s petrželkou.
-
Pokrm můžeme podávat samostatně nebo jako přílohu.
Poznámka od kuchařky
Recept je z časopisu Nejlepší recepty od Katky
Kuchařka: 1974andrea