Shmaky směs se zeleninou a smetanou

47
- reklama -

Suroviny
1porce

100 g Šmakoun Natur
1 KL koření Grilovaná zelenina
1 KL sojová omáčka
sůl
2 žampiony
pórek
1 stroužek česneku
1 rajče střední
cuketa
zelená cibulka
1 KL mouka hladká
2 dcl smetana na vaření

Postup přípravy receptu

  1. Šmakouna nakrájíme na silnější proužky a v misce smícháme se sojovou omáčkou a gril. kořením a necháme chvilku odstát.


    Zobrazit celý recept

  2. Mezitím si zeleninu nakrájíme na větší kusy a ponecháme stranou.

  3. Na pánvi si rozehřejeme olej a vložíme po částech zeleninu.

  4. Začneme žampiony a cuketou, orestujeme, přidáme česnek a po krátkém orestování vložíme šmakouna.

  5. Necháme za častého a opatrného míchání pár minut restovat, pak zlehka posypeme moukou.

  6. Jemně mícháme a pak zalijeme smetanou (ne ledovou). Dle chuti můžeme přidat kousek Natur zeleninového bujonu, nebo jen přisolit.

  7. Pak necháme vše asi 5-7 min pomalu provařit (tekutinu dle potřeby doplňujeme vodou) dohusta a nakonec vmícháme rajčata a pór. Necháme jen přejít varem, přidáme zelenou cibulku a podáváme.

    Zelenina by měla být takzvaně na skus a ne rozvařená.

    Jako příloha se hodí bageta, brambory,….pro mě i rýže, kuskus, bulgur,…

Poznámka od kuchařky

Jídlo je mé vlastní a zrodilo se z momentální chuti a možností zeleniny.

Přiznám se, že já jsem na pánvičce začala nikoliv olejem, ale kouskem na jemno nakrájeného špeku, ale musím přiznat, že tam byl až zbytečný ;-).