Shmaky se zeleninou a smetanovou omáčkou

42
- reklama -

Suroviny
1porce

100 g Šmakoun natur (1/2 balení)
grilovací koření (nebo jiné oblíbené)
sůl
4 žampiony
pórek světlá část
cibulka naťovka
sýr uzený (nemusí být),
olej
vývar na podlití
1 dcl smetana na vaření(může být i zakysanka)
máslo
mouka hladká

Postup přípravy receptu

  1. Kostku šmakouna rozdělíme na půl, okořeníme oblíbeným koření a lehce osolíme.


    Zobrazit celý recept

  2. V pánvi si rozehřejeme lžičku oleje a obě půlky šmakouna z obou stran lehce opečeme.

  3. Pak šmakouna vyjmeme a uchováme v teple.

  4. Na téže pánvi si opečeme na půlky překrojené žampiony, pak přidáme pórek, zlehka orestujeme a trošku podlijeme.

  5. Necháme přijít do varu, zahustíme lžičkou moučného másla (lze i voda + mouka) a necháme chvíli asi 5 minut zlehka provařit.

  6. Poté vlijeme smetanu, přidáme na kousky nakrájený uzený sýr, na hrubo pokrájenou zelenou cibulku a vložíme zpět šmakouna.

  7. Na malém plameni necháme prohřát a servírujeme. Jako příloha se hodí gnocchi, brambory.

Poznámka od kuchařky

Tady je odkaz na Shmaky http://www.shmaky.cz/shmaky/10-Nase-vyrobky-Shmaky.

Toto je můj první recept se šmakounem,který jsem zkusila a příjemně mě překvapil.V koupeném salátu mi Šmakoun příliš neseděl a tak už jsem ho chtěla zatratit,ale zvědavost mi nedala a jsem ráda,že jsem mu dala druhou šanci.Myslím,že ho brzy zařadím do svého běžného jídelníčku.Zaprvé pro jeho rychlou přípravu a taky pro to,že chutná i mým dětem ;-).

Izrael koření – http://www.koreni-samuel.cz/smesi-koreni-samuel/iz….