Suroviny
1porce
- 100 g Šmakoun natur (1/2 balení)
- grilovací koření (nebo jiné oblíbené)
- sůl
- 4 žampiony
- pórek světlá část
- cibulka naťovka
- sýr uzený (nemusí být),
- olej
- vývar na podlití
- 1 dcl smetana na vaření(může být i zakysanka)
- máslo
- mouka hladká
Postup přípravy receptu
-
Kostku šmakouna rozdělíme na půl, okořeníme oblíbeným koření a lehce osolíme.
-
V pánvi si rozehřejeme lžičku oleje a obě půlky šmakouna z obou stran lehce opečeme.
-
Pak šmakouna vyjmeme a uchováme v teple.
-
Na téže pánvi si opečeme na půlky překrojené žampiony, pak přidáme pórek, zlehka orestujeme a trošku podlijeme.
-
Necháme přijít do varu, zahustíme lžičkou moučného másla (lze i voda + mouka) a necháme chvíli asi 5 minut zlehka provařit.
-
Poté vlijeme smetanu, přidáme na kousky nakrájený uzený sýr, na hrubo pokrájenou zelenou cibulku a vložíme zpět šmakouna.
-
Na malém plameni necháme prohřát a servírujeme. Jako příloha se hodí gnocchi, brambory.
Poznámka od kuchařky
Tady je odkaz na Shmaky http://www.shmaky.cz/shmaky/10-Nase-vyrobky-Shmaky.
Toto je můj první recept se šmakounem,který jsem zkusila a příjemně mě překvapil.V koupeném salátu mi Šmakoun příliš neseděl a tak už jsem ho chtěla zatratit,ale zvědavost mi nedala a jsem ráda,že jsem mu dala druhou šanci.Myslím,že ho brzy zařadím do svého běžného jídelníčku.Zaprvé pro jeho rychlou přípravu a taky pro to,že chutná i mým dětem ;-).
Izrael koření – http://www.koreni-samuel.cz/smesi-koreni-samuel/iz….