Sezonní plněné bedly

78
- reklama -

Suroviny
kolik se jich nasbírá…

kloboučky bedel
vejce
česnek
tvrdý sýr
mletý kmín
majoránka
oregano
sůl
olej
petrželka
Na obalení:
hladká mouka
vejce
strouhanka

Postup přípravy receptu

  1. Bedly očistíme a odstraníme nožičky, aby zbyla mistička na plnění.

  2. Uděláme náplň: nastrouháme sýr, přidáme koření (majoránku, oregano, kmín), rozmačkaný česnek, osolíme, přidáme nasekanou petrželku a vajíčko, vše promícháme a nakonec zahustíme strouhankou tak, aby v mističce nádivka držela.

  3. Pak obalíme v trojobalu (mouka, vejce, strouhanka) a osmažíme na oleji, trochu pomaleji.

Poznámka od kuchařky

Takto jsem je připravila dnes k večeři, chuť bedel ta nádivka nevezme, naopak je to delikatesa!