- reklama -
Suroviny
- 5 – 6 brambor
- 2 lžíce oleje
- 1 lžíce sezamového semínka
- 1 ČL mleté papriky
- sůl
- Omáčka:
- 100 g pískového cukru
- 40 ml vinného octu
- 60 ml vody
- 2 lžičky chilli pasty (nebo podle chuti)
- 1 rovná lžíce solamylu
- 1 utřený stroužek česneku
- sůl
- pepř
- parmazán (nemusí být)
Postup přípravy receptu
-
Okrájené brambory nakrájíme vlnitým nožem na větší hranolky. Důkladně je osušíme a dáme na plech s pečícím papírem. Olej smícháme s paprikou a sezamem. Brambory v oleji obalíme a pečeme cca 30-40 minut do křupava. V polovině podle potřeby otočíme. Solíme hotové.
-
Na omáčku svaříme vodu, ocet a cukr. Přidáme chilli, česnek, sůl a pepř. Solamyl rozmícháme v trošce vody a přilijeme k základu. Společně povaříme 2-3 minuty a necháme vychladit. Omáčku použijeme takhle samotnou nebo ji můžeme smíchat s majonézou nebo zakysankou.
Poznámka od kuchařky
Omáčku dochucujte chilli pastou opatrně. Každá je jiná, tak začněte lžičkou a podle chuti přidávejte.
Kuchařka: mika59