Sezamové kuřecí prso na salátu

66
- reklama -

Suroviny
2 porce

kuřecí prso bez kůže
sezam
sůl, pepř
střik tmavé sojové omáčky
olej neutrální chuti
Na salát:
velká hrst salátového lupení – rukola, dubáček apod.
masité rajče
miska selského jogurtu
2 PL kvalitního kečupu
petrželka
paprička dle chuti

Postup přípravy receptu

  1. Prso osolíme, opepříme, obalíme v sezamu. Na nepřilnavé pánvi s trochou oleje připravíme obalené prso – dle velikosti resp. výšky porce, cca 4 minuty na každé straně. Plamen vypneme, zastříkneme trochu sojovky, obrátíme a necháme chvíli na pánvi vydechnout….

  2. Na servírovací talířek dáme lupení, nakrájené rajče, pokapeme jogurtem smíchaným s kečupem.
    Nasekáme petrželku a papričku.

  3. Odpočaté prso nakrájíme na sousta, navršíme na připravenou zeleninu, pokapeme trochu výpeku z pánve, posypeme petrželkou a papričkou dle chuti. Podáváme hned – jako přílohu na kraj talíře trochu bulguru připraveného obvyklým způsobem.

Poznámka od kuchařky

Nějak jsem nenašla, k jakému receptu přidat jen jako koment….

Jako u všech minutkových úprav tady platí, že výsledek je přímo úměrný kvalitě surovin, tady zejména toho prsa….