
Suroviny
2 porce
- kuřecí prso bez kůže
- sezam
- sůl, pepř
- střik tmavé sojové omáčky
- olej neutrální chuti
- Na salát:
- velká hrst salátového lupení – rukola, dubáček apod.
- masité rajče
- miska selského jogurtu
- 2 PL kvalitního kečupu
- petrželka
- paprička dle chuti
Postup přípravy receptu
-
Prso osolíme, opepříme, obalíme v sezamu. Na nepřilnavé pánvi s trochou oleje připravíme obalené prso – dle velikosti resp. výšky porce, cca 4 minuty na každé straně. Plamen vypneme, zastříkneme trochu sojovky, obrátíme a necháme chvíli na pánvi vydechnout….
-
Na servírovací talířek dáme lupení, nakrájené rajče, pokapeme jogurtem smíchaným s kečupem.
Nasekáme petrželku a papričku. -
Odpočaté prso nakrájíme na sousta, navršíme na připravenou zeleninu, pokapeme trochu výpeku z pánve, posypeme petrželkou a papričkou dle chuti. Podáváme hned – jako přílohu na kraj talíře trochu bulguru připraveného obvyklým způsobem.
Poznámka od kuchařky
Nějak jsem nenašla, k jakému receptu přidat jen jako koment….
Jako u všech minutkových úprav tady platí, že výsledek je přímo úměrný kvalitě surovin, tady zejména toho prsa….