Severočeský salát bramborový

58
- reklama -

Suroviny

2 kg brambor salátových
2 cibule
500 g gothaje
600 g (jedna sklenice) sterilovaných okurek
5 vařených vajec
650 g Majolky® – nebo i domácí majonézy
3 PL plnotučné hořčice
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Brambory den předem uvařené oloupeme a protlačíme přes kolečko, zrovna tak vejce.


    Zobrazit celý recept

  2. Přidáme hodně nadrobno nakrájený gothaj, cibuli i okurky, posolíme, opepříme, přidáme majolku a hořčici. Promícháme, případně dochutíme… Pozor, sůl se může odležet.
    Dáme do studena a druhý den si pochutnáme.

Poznámka od kuchařky

Tento recept je upraven na polovinu dávky a dědí se u nás z generace na generaci.