![Severočeský salát bramborový_5ff727b3b89c3.jpeg](https://recepts.cz/wp-content/uploads/2021/01/severocesky-salat-bramborovy_5ff727b3a8fdd.jpeg)
- reklama -
Suroviny
- 2 kg brambor salátových
- 2 cibule
- 500 g gothaje
- 600 g (jedna sklenice) sterilovaných okurek
- 5 vařených vajec
- 650 g Majolky® – nebo i domácí majonézy
- 3 PL plnotučné hořčice
- sůl
- pepř
Postup přípravy receptu
-
Brambory den předem uvařené oloupeme a protlačíme přes kolečko, zrovna tak vejce.
-
Přidáme hodně nadrobno nakrájený gothaj, cibuli i okurky, posolíme, opepříme, přidáme majolku a hořčici. Promícháme, případně dochutíme… Pozor, sůl se může odležet.
Dáme do studena a druhý den si pochutnáme.
Poznámka od kuchařky
Tento recept je upraven na polovinu dávky a dědí se u nás z generace na generaci.
Kuchařka: Maryla337