Ševcovský mls, sloní žrádlo

58
- reklama -

Suroviny

500 g měkého salámu (gothaj, párky, točený salám atd.)
3 kyselé okurky
1 cibule
1 Majolka® 100 g (malý sáček)
2 lžíce oleje
1 lžíce octa
2 lžíce hořčice plnotučné
1 větší lžíce cukru
2 lžíce worcesterové omáčky
2 lžíce kečupu

Postup přípravy receptu

  1. V plecháčku rozehřejeme olej, přidáme cukr a když se rozpustí, přidáme ostatní ingredience (ocet, kečup, hořčici a worcesterovou omáčku). Vše promícháme, aby se to spojilo a dáme stranou, aby trochu vychladlo.


    Zobrazit celý recept

  2. Mezitím do mísy nakrájíme salám (párek atd.) na kostičky, proužky – kdo jak chce. Přidáme na drobno nakrájené okurky a cibuli. Promícháme s vychladlým nálevem.

  3. Nakonec přidáme majolku. Znovu promícháme a dáme do lednice vychladnout, uležet.

Poznámka od kuchařky

Já osobně dávám i na chlebíčky, ale u nás nemá šanci to vydržet, než do druhého dne. Někdo tomu říká sloní žrádlo, my ševcovský mls.