- reklama -
Suroviny
- 500 g měkého salámu (gothaj, párky, točený salám atd.)
- 3 kyselé okurky
- 1 cibule
- 1 Majolka® 100 g (malý sáček)
- 2 lžíce oleje
- 1 lžíce octa
- 2 lžíce hořčice plnotučné
- 1 větší lžíce cukru
- 2 lžíce worcesterové omáčky
- 2 lžíce kečupu
Postup přípravy receptu
-
V plecháčku rozehřejeme olej, přidáme cukr a když se rozpustí, přidáme ostatní ingredience (ocet, kečup, hořčici a worcesterovou omáčku). Vše promícháme, aby se to spojilo a dáme stranou, aby trochu vychladlo.
-
Mezitím do mísy nakrájíme salám (párek atd.) na kostičky, proužky – kdo jak chce. Přidáme na drobno nakrájené okurky a cibuli. Promícháme s vychladlým nálevem.
-
Nakonec přidáme majolku. Znovu promícháme a dáme do lednice vychladnout, uležet.
Poznámka od kuchařky
Já osobně dávám i na chlebíčky, ale u nás nemá šanci to vydržet, než do druhého dne. Někdo tomu říká sloní žrádlo, my ševcovský mls.
Kuchař: stana5