Šestihodinová kačena se zelím

65
- reklama -

Suroviny

1 kachna
sůl
kmín ( když dělám tento recept, přidávám ještě kachní stehna, aby toho bylo víc 😀 )
Na zelí:
1 hlávka bílého zelí
anglická slanina
cibule
1 ks syrový brambor

Postup přípravy receptu

  1. Zelí omyjeme a nastrouháme.

  2. Dáme do hrnce, osolíme a přidáme kmín. Uvaříme do měkka.

  3. Zvlášť na pánvičce osmažíme cibuli s na malé kostičky nakrájenou slaninou. Přidáme k téměř uvařenému zelí.

  4. Dochutíme octem, cukrem podle chuti. Na zahuštění přidáme na jemno nastrouhaný brambor.

  5. Kačenu umyjeme, osušíme, osolíme, posypeme kmínem z venku i zevnitř.

  6. Dáme na pekáč a pečeme šest hodin při 120 stupních.

  7. Poslední půl hodinu dát na 200 stupňů, pokud chcete udělat kůrku.
    Podáváme se zelím a knedlíkem.