Sépiové linguine s krevetami

62
- reklama -

Suroviny
2 porce

Linguine nebo špagety
Olivový olej
3 stroužky česneku
Chilli paprička/ sušené chilli kroužky
Krevety
8 půlek sušených rajčat v oleji
Sklenice bílého vína
Listová petržel
Sůl
Pepř
Citrónová kůra

Postup přípravy receptu

  1. Těstoviny dáme vařit dle návodu do osolené vody.

  2. Mezitím si na troše olivového oleje orestujeme nadrobno nasekaný česnek společně s chilli papričkou (já použila sušené chilli kroužky). Pouze krátce, aby se nám česnek nespálil a nezhořkl.

  3. Poté přidáme krevety, osolíme, opepříme a asi minutu restujeme. Po minutě přilijeme víno a přidáme sušená rajčata, která jsme si předem rozmixovali na pastu. Vzniklou omáčku necháme asi 5-10 min. probublávat.

  4. Poté sundáme ze sporáku, smícháme s okapanými těstovinami, přimícháme nadrobno nasekanou petržel a na talíři zdobíme nastrouhanou citrónovou kůrou.

Poznámka od kuchařky

Recept je dle Jamieho Olivera, ten však místo petžele použil rukolu, kterou jsem však neměla a proto jsem použila petžel.