Sendvič z krkovičky od pana Cuketky

59
- reklama -

Suroviny

Maso:
1,5 kg vepřové krkovice
5 lžic hrubé soli
5 lžic cukru krupice
Hořčice:
5 lžic ostřejší hořčice
1 lžíce meruňkové marmelády
namleté chilli papričky nebo lžička Ajvaru
kyselé okurky (kvašáky/pickles)
pečivo (bulky/briošky)

Postup přípravy receptu

  1. Maso: Smíchat cukr se solí. Maso vložit do pekáčku a ze všech stran ho směsí hojně posypat. Přikrýt a nechat v lednici naložené minimálně 6 hodin (maximálně 24hodin). Vodu, která se vytvoří, slít!

  2. Na 120°C péct 6 hodin a výpekem průběžně podlívat.

  3. Po upečení vyndat z trouby a nechat půl hodiny odpočinout zakryté. Pak natrhat maso vidličkou na vlákna – jde to snadno.

  4. Hořčici vytvoříte smícháním všech ingrediencí na ni.

  5. Podávání: Pečivo rozkrojit na půl, lehce „ojet“ na másle (řeznou stranou dolů), pomazat meruňkovou zavařeninou, poklást vlákny masa a okurkami, nakonec přiklopit vrchním dílem pečiva.

Poznámka od kuchařky

Je to SKVOSTNÝ recept z blogu pana Cuketky: http://www.cuketka.cz/?p=8275

My jsme ho tentokrát trochu ošidili, ale pokud budete mít čas, dejte péct maso a mezitím si udělejte vlastní pečivo (též v receptu na blogu) – je vynikající!!! Stejně tak jako domácí narychlo naložené salátové okurky (tamtéž). A vůbec je tam spousta tipů a doporučení.

I když je to trochu delší na přípravu, čeká vás neskutečná dobrota, která zahřeje a pohladí nejen žaludek. Na snad POSLEDNÍ chladný víkend ideál 😉