Sendvič „Monte Cristo“

51
- reklama -

Suroviny
1 porce

3 plátky toustového chleba (použila jsem takový ten větší „americký“)
3 pl majonézy
4 plátky goudy
2 plátky šunky
1 vejce
2 lžíce mléka
20 g másla na osmažení
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Plátky toustového chleba rozložíme a každý namažeme jednou lžící majonézy.


    Zobrazit celý recept

  2. Chléb skládáme na sebe v pořadí namazaný chléb, sýr, šunka, sýr, chléb, sýr, šunka, sýr a chléb majonézou dolů.
    Zatížíme a necháme cca 1/2 hodiny.

  3. Vejce rozšleháme s mlékem, osolíme a opepříme. Sendvič ve směsi obalíme ze všech stran.

  4. Na pánvi si rozehřejeme máslo a sendvič na něm osmažíme ze všech stran – nezapomeneme na okraje.

Poznámka od kuchařky

V sendviči je důležitý ten třetí krajíc chleba uprostřed, který drží vše pohromadě, a také to zatížení – kdybychom ten krok vynechali, chléb by nasákl moc vajíčka a oleje a byl by těžký. Takhle, ač se to zdá velká porce, je to tak akorát k dobré večeři. Stačí už přidat jen sklenku vína a pohoda je zajištěna.