- reklama -
Suroviny
1 porce
- 3 plátky toustového chleba (použila jsem takový ten větší „americký“)
- 3 pl majonézy
- 4 plátky goudy
- 2 plátky šunky
- 1 vejce
- 2 lžíce mléka
- 20 g másla na osmažení
- sůl
- pepř
Postup přípravy receptu
-
Plátky toustového chleba rozložíme a každý namažeme jednou lžící majonézy.
-
Chléb skládáme na sebe v pořadí namazaný chléb, sýr, šunka, sýr, chléb, sýr, šunka, sýr a chléb majonézou dolů.
Zatížíme a necháme cca 1/2 hodiny. -
Vejce rozšleháme s mlékem, osolíme a opepříme. Sendvič ve směsi obalíme ze všech stran.
-
Na pánvi si rozehřejeme máslo a sendvič na něm osmažíme ze všech stran – nezapomeneme na okraje.
Poznámka od kuchařky
V sendviči je důležitý ten třetí krajíc chleba uprostřed, který drží vše pohromadě, a také to zatížení – kdybychom ten krok vynechali, chléb by nasákl moc vajíčka a oleje a byl by těžký. Takhle, ač se to zdá velká porce, je to tak akorát k dobré večeři. Stačí už přidat jen sklenku vína a pohoda je zajištěna.
Kuchařka: Lenunka