Suroviny
- Na omládek:
- 100 g vlažné vody
- rovná lžička sladěnky
- 125 g hladké mouky
- 10 g droždí
- Dále:
- 200 g vody
- 390 g semolinové mouky
- 8 lžic olivového oleje
- 120 g krájené cibule
- Na ozdobu:
- červená cibule
- černé olivy
Postup přípravy receptu
-
suroviny na omládek dobře vymícháme a zakryté necháme v teple místnosti asi 45-60 minut pracovat. Než vykyne, na 2-3 lžících z připraveného oleje lehce osmažíme nakrájenou cibuli.
-
K omládku přidáme zbytek surovin včetně cibule i oleje, na kterém se smažily a vymísíme těsto, které necháme asi hodinu kynout. Pak ho propracujeme, rozdělíme na 8-10 kousků a ze všech uděláme placky.
-
Urovnáme je na plech, na každou placku položíme černou olivu a kolem ní půlkolečka červené cibule – olivy i plátky cibule do těsta přimáčkneme.
-
Necháme ještě nakynout, pak dobře postříkáme vodou a upečeme ve vyhřáté troubě (200°C/asi 25 minut).
Poznámka od kuchařky
Zdroj receptu: www.pekarnomanie.cz
Semolinová mouka je k dostání např. v Makru nebo na www.mouky.cz
.