
Suroviny
- 500 g hladké mouky
- 50g pšeničných klíčků
- 20 g droždí
- 300-400 ml vlažného mléka
- 1 KL medu
- 50 g lněného semínka
- 50 slunečnicového semínka
- 1 KL soli
- 1 KL mletého kmínu
- 100 g Majolky®
Postup přípravy receptu
-
Připravíme si kvásek, 200 ml vlažného mléka, 1 KL medu, 20 g droždí.
-
DO robotové mísy si dáme mouku, sůl, semínka a promícháme. Přidáme majolku a vzešlý kvásek.
-
Zapneme robot a necháme ho vypracovat těsto. Po troškách přiléváme vlažné mléko.
-
Těsto by nemělo být ani moc tuhé ani řídké.
-
o vypracování necháme těsto v teple kynout.
-
Po vykynutí si z těsta vytvoříme šišku, kterou přeneseme na plech vyložený pečicím papírem.
-
Necháme ještě kynout než se nám zahřeje trouba. Než dáme plech s chlebem do trouby pomašlujeme ho vodou, nebo postříkáme rozprašovačem.
-
Plech vložíme do trouby zahřáté na 230°C a pečeme asi 20 min.
-
Pak stáhneme na 200° C a pečeme, až je kůrčička pěkně zlatavá.
-
Během pečení ještě asi dvakrát chlebík postříkáme vodou.
Poznámka od kuchařky
KL- kávová lžička,
Dávejte si pozor ať se nezakecáte se sousedkou. Může se vám stát, že ho přicmoudnete jako já, ale na chuti mu to neubralo.