
Suroviny
- 120 g pšeničné mouky celozrnné jemné
- 100 g jemných ovesných vloček
- 50 g dýňových jader
- 50 g sezamu
- 30 g mletého lněného semínka
- 20 g pšeničných otrub
- 250-270 g vody
- 1-1,5 rovné lžičky soli
- necelá rovná lžička prášku do pečiva
Postup přípravy receptu
-
Nameleme lněné semínko (elektrický kávomlýnek Bosch), přidáme mouku s práškem do pečiva a promícháme.
-
Přidáme všechny ostatní suroviny, vodu jako poslední – dobře promísíme a těsto rozetřeme na plech s pečícím papírem nebo fólií. Hranou stěrky „nařežeme“ suchary – čtverce, obdélníky, hezké jsou i pásky jako fit tyčinky a dáme upéct.
Pekla jsem je zprvu prudčeji, v troubě vyhřáté na 200°C, asi po 12-15 minutách jsem teplotu snížila na 160°C a dopekla dokřupava. Není třeba péct zcela do vysušení, suchary po zchladnutí ještě trochu ztvrdnou.
Poznámka od kuchařky
Množství soli závisí na vás – zkoušela jsem nejprve s jednou lžičkou, ale i když se snažíme solit méně, zdály se nám suchary fádní, proto dávám 1,5 lžičky soli.
Pekárnománie -> http://www.pekarnomanie.cz