
- reklama -
Suroviny
6 porcí
- 250 g hladké mouky
- 200 g pšeničné chlebové mouky
- 50 g žitné chlebové mouky
- hrst slunečnicových semínek
- hrst lněných semínek
- 50 g sádla
- 250 ml vlažné vody
- 25 g čerstvého droždí
- lžička cukru
- 2 lžičky soli
- 1 vejce na potření rohlíků
Postup přípravy receptu
-
Troubu předehřejeme na 230°C.
Všechny suroviny dáme do pekárny a necháme pracovat na program Těsto. -
Po vykynutí těsto rozdělíme na 6 dílů a uděláme rohlíky, které necháme na plechu s pečícím papírem zakryté kynout cca 35-40 minut.
-
Po vykynutí rohlíky potřeme vejcem, plech dáme do trouby a pečeme do zhnědnutí.
Poznámka od kuchařky
Peču s plecháčkem vody v troubě – rohlíky tolik nevyschnou.
Kuchař: znamenivah