Semifredo aneb domácí zmrzlina ze 3 surovin

55
- reklama -

Suroviny
4-6 porcí

300 ml smetany ke šlehání
1 celé vejce
4 žloutky
100 g medu

Postup přípravy receptu

  1. Smetanu ke šlehání důkladně vyšleháme.


    Zobrazit celý recept

  2. Vytvoříme vodní lázeň, na kterou položíme misku s medem a vajíčky. Pomalu mícháme a po vytvoření sourodé směsi přimícháme do smetany.

  3. Naplníme misky, formičky nebo srnčí hřbet a necháme minimálně 3-4 hodiny tuhnout, nejlépe však přes noc.

Poznámka od kuchařky

Tahle jednoduchá medová mňamka se dá skvěle oživit různými oříšky, semínky apod.

Moje rodina má nejraději tohle semifredo s kousky karamelu a vlašskými ořechy.