Semifreda z netu

82
- reklama -

Suroviny
xx

6-8 vajec mělo by to být 0,5kg
8 vrchovatých lžic polohrubé mouky
(jde použít i celozrnou mouku)a zkusila jsem i přidat
mleté oříšky – mělo to zajímavější chuť ( místo 1 lžíce mouky a 1 lžíce cukru jsem dala 2 lžíce mletých oříšků)
3 lžíce oleje
1.25 lžičky prášku do pečiva
5 vrchovatých lžic moučkového cukru
kakao podle chuti
plech 30X40 cm
krémy :
čokoládový :
svařím
kelímek šlehačky se
100-150 g hořké čokolády ( záleží jak moc hutnou chcete mít šlehačku co nejkvalitnější 65% a více)
Přidám
1 panák pálenky a nechám do druhého dne pořádně vychladit( Před šleháním dávám ještě tak na 20min do mrazáku.) Vyšlehám a přidám
1/2 želatinový ztužovač za studena připravený s
50 ml vody
tvarohový :
kelímek zakysané smetany
1 vanička tvarohu
cukr vyšlehat a přidat přidám
1/2 želatinový ztužovač za studena připravený s
50 ml vody
Mandarinkový:
18 dkg mandarinkového kompotu bez nálevu
2 dcl smetany ke šlehání (ušlehané)
1/2 želatinového ztužovače za studena
cukr podle chuti

Postup přípravy receptu

  1. Žloutky šleháme asi dvě minuty s moučkovým cukrem do pěny. Přidáme mouku s práškem do pečiva, olej a rozmícháme. Nakonec vmícháme dotuha ušlehaný sníh (metličkami!!!). Půlku těsta si můžeme obarvit kakaem. Nalijeme na máslem vymazaný a hrubou moukou vysypaný plech a pečeme v předehřáté troubě na 200°C asi 12–15 minut.

Poznámka od kuchařky

recept mám z http://ekucharka.net/semifreda, ale myslím, že tady už jednou je

Jinak je tam i postup na výrobu formiček.