Selské nudle

86
- reklama -

Suroviny

široké nudle
zbytek vařeného uzeného masa nebo uzená rolka (maso by mělo být libové)¨
čerstvé papriky
žampiony
tekutá šlehačka
1 vejce
cibule
česnek
olej
sůl
bazalka
sýr podle chuti (výborná je Mozzarella)

Postup přípravy receptu

  1. Na oleji zpěníme cibuli na kostičky, přidáme nakrájené žampiony, papriky a třený česnek, trochu osolíme a smažíme, dokud nejsou papriky poloměkké.

  2. Nudle uvaříme „al dente“, do scezených a horkých vmícháme tekutou šlehačku s rozkvedlaným vejcem a bazalkou.

  3. Na talíři na porci těstovin nalijeme zeleninovou směs a posypeme mletým nebo na hodně malé kostičky nakrájeným uzeným masem. Můžeme posypat sýrem.