- reklama -
Suroviny
- 1 mrkev
- 1 petržel
- kousek celeru
- 2 menší brambory
- 1 menší cibule
- hrst sušených hub
- hrst polévkových nudlí
- zelená petrželka
- 1 lžička drceného kmínu
- majoránka
- 1 lžíce másla
- 1 lžíce hladké mouky
- sůl
- pepř
- sádlo (na osmažení zeleniny)
Postup přípravy receptu
-
Sušené houby namočíme do vody. Na trošce sádla osmahneme pokrájenou zeleninu s cibulí.
Osolíme, opepříme a přidáme houby i s vodou, ve které byly namočené.
Zalijeme vodou a přidáme na kostičky nakrájené brambory a uvaříme do poloměkka. -
Polévku zahustíme tmavší jíškou, připravenou z másla a hladké mouky.
-
Pečlivě provaříme a na závěr vsypeme polévkové nudle a větší množství pokrájené zelené petrželky.
Kuchařka: dzungila