
- reklama -
Suroviny
- 50 g uzeného bůčku
- 4 dl světlého piva
- 100 g karotky
- 100 g celeru
- 100 g petržele
- 2 dl smetany
- 0,5 l drůbežího vývaru
- mletý pepř
- petrželka
- 100 g těstovin
Postup přípravy receptu
-
Nejdříve si uvaříme těstoviny na skus, propláchneme vodou a zcedíme.
-
Do hrnce vložíme na kostičky nakrájený uzený bůček a zlehka ho osmahneme,přidáme veškerou nastrouhanou zeleninu a opět osmahneme, osolíme,opepříme.
-
Poté přidáme drůbeží vývar a necháme povařit.
-
Po 20 minutách varu přilijeme smetanu a pivo a krátce povaříme. Do jednotlivých porcí nakonec přidáme pokrájenou petrželku a uvařené těstoviny. Polévka je velmi chutná.
Kuchařka: varilamyskakasicku