„Seljodka pod šuboj“ – slaneček pod peřinou

109
- reklama -

Suroviny
dle strávníků

brambory
mrkev
slanečci v cibuli a oleji
vajíčko
majonéza
červená řepa

Postup přípravy receptu

  1. Brambory, mrkev, červenou řepu a vajíčka si uvaříme, necháme vystydnout, oloupeme a nakrájíme na plátky.


    Zobrazit celý recept

  2. Do misky vrstvíme brambory, řepu, mrkev, vajíčko, slanečka i s olejem, nahoru zase vajíčko, mrkev, řepu a nakonec brambory.

  3. Celé to pomažeme majonézou a dáme do lednice do druhého dne odležet.

  4. Nesolíme, slaneček je dost slaný a tím, že se salát rozleží, natáhne chuť slanečka.

Poznámka od kuchařky

Recept mám od kamarádky z Litvy, často ho dělávám.