Suroviny
- 400 g krůtího masa
- 300 g vepřového libovějšího bůčku
- 1 ks sýra Romadur/100g
- 1 ks sýra Camembert/120g
- 2 lžičky Podravky či Vegety
- 6 lžíce Solamylu
- 7 lžic smetany
- 1 vejce
- 1 cibule
Postup přípravy receptu
-
Krůtí, vepřové maso a oba sýry nameleme (když namleté maso přejedeme mlýnkem ještě jednou, bude sekaná jemnější). Přidáme koření, vejce, smetanu, nadrobno nakrájenou cibuli, solamyl, důkladně promícháme a necháme v lednici alespoň hodinu odpočinout.
-
Poté vytvarujeme 1 velkou šišku a vložíme ji do pekáče s trochou horké vody.
-
Pekáč dáme do předehřáté trouby a necháme 10 minut bez přikrytí péct na plný výkon (já mám plyn) Pak podlijeme cca 70 ml horké vody, přiklopíme druhou částí pekáče a na poloviční výkon trouby pečeme 45 minut.
-
15 minut před koncem vrchní díl pekáče odstraníme, výkon trouby zesílíme na 3/4 a dopečeme na kůrčičku za občasného přelití výpekem.
-
Podáváme jako hlavní chod například se šťouchanými bramborami. Ale tato sekaná je velice chutná i druhý den po studenu, kdy se i lépe krájí, než čerstvě upečená.
Poznámka od kuchařky
Nakládala jsem maso na grilovačku a protože ho bylo moc,tak jsem kousek krůtího a bůčku dala bokem.Přidala jsem k němu sýry, co mi zbyly(pro 2 to bylo málo,tak se alespoň zužitkovaly)a v závěru jsme si pochutnali na dobré šťavnaté sekané.
Pokud jsou sýry ještě nedozrálé, je zapotřebí hotovou masovou směs trošku více naředit(mléko,smetana, nebo studená voda)Já jsem měla sýry už spíše přezrálé, navíc těsto odpočívalo od večera až do druhého dne, tak bylo akorát.
Určitě to bude chutné i z jiného mletého masa.Už tady mám jeden“smradlavý“rcp z vepřového,tak Vám ho přidávám do podobných.