
Suroviny
- 1 kg dýně
- 200 g uzeného bůčku (nakrájeného na kostičky)
- 5 vrchovatých polévkových lžic strouhaného parmazánu (či jiného sýra dle chutí)
- 2 vejce
- strouhanka
- sůl
- pepř
Postup přípravy receptu
-
Na větší kousky nakrájenou dýní uvaříme ve slané vroucí vodě do měkká (asi 20 minut – záleží však na velikosti kousků). Zcedime a necháme řádně odkapat.
-
Vidličkou rozmačkáme. Kdyby se nám zdálo, že je hmota příliš „řídká“ necháme v předehřáté, ale vypnuté troubě vysušit.
-
K rozmačkané dýní přidáme nakrájený bůček, sýr a vejce a dle potřeby strouhanku. Dochutíme soli a pepřem.
-
Vytvarujeme sekanou a obalíme ve strouhance.
-
V předehřáté troubě upečeme do zlatová. Já jsem pekla přibližně 30 minut. Necháme chvilinku odstát mimo troubu a nakrájíme na silnější plátky.
Poznámka od kuchařky
Zaklad receptu mam z italskych receptovych stranek. Dost jsem si ho ale upravila dle vlastni inspirace. Prekvapila me pozitivne chut teto sekane. Nikdy bych nerekla, ze z dyne nam bude tak chutnat. A to nejen me, ale i zbytku rodiny 😉