Sekaná z dýně

56
- reklama -

Suroviny

1 kg dýně
200 g uzeného bůčku (nakrájeného na kostičky)
5 vrchovatých polévkových lžic strouhaného parmazánu (či jiného sýra dle chutí)
2 vejce
strouhanka
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Na větší kousky nakrájenou dýní uvaříme ve slané vroucí vodě do měkká (asi 20 minut – záleží však na velikosti kousků). Zcedime a necháme řádně odkapat.


    Zobrazit celý recept

  2. Vidličkou rozmačkáme. Kdyby se nám zdálo, že je hmota příliš „řídká“ necháme v předehřáté, ale vypnuté troubě vysušit.

  3. K rozmačkané dýní přidáme nakrájený bůček, sýr a vejce a dle potřeby strouhanku. Dochutíme soli a pepřem.

  4. Vytvarujeme sekanou a obalíme ve strouhance.

  5. V předehřáté troubě upečeme do zlatová. Já jsem pekla přibližně 30 minut. Necháme chvilinku odstát mimo troubu a nakrájíme na silnější plátky.

Poznámka od kuchařky

Zaklad receptu mam z italskych receptovych stranek. Dost jsem si ho ale upravila dle vlastni inspirace. Prekvapila me pozitivne chut teto sekane. Nikdy bych nerekla, ze z dyne nam bude tak chutnat. A to nejen me, ale i zbytku rodiny 😉