- reklama -
Suroviny
- 75 dkg vepřového plecka
- 2 žemle
- hrneček mléka
- 1 cibule
- 3 stroužky česneku
- podle potřeby strouhanka
- 2 vajíčka
- lžíce hladké mouky
- sůl
- pepř
- 1 listové těsto
Postup přípravy receptu
-
Žemle nakrájíme na kostičky a namočíme mlékem.Maso umeleme i s cibulí a česnekem.Přidáme vajíčko,lžíci mouky,sůl,pepř a namočenou housku.
-
Propracujeme a podle potřeby přidáme strouhanku.
-
Listové těsto rozválíme a zabalíme do něho směs.
-
Můžeme ještě kousky těsta ozdobit a pák rozšleháme vajíčko a potřeme navrch zabalené sekané.Pečeme asi 40 minut.
-
Když povrch hodně zčervená,přikryjeme ho alobalem.
Sekaná je výborná i studená.
Kuchařka: Jaruna18