
- reklama -
Suroviny
6 porcí
- 1 kg mletého masa (vepřové+hovězí nebo jenom vepřové)
- 150 g slaniny
- 2 cibule
- 2 starší rohlíky
- 100 ml mléka
- 5 stroužků česneku
- 3 lžičky čerstvého tymiánu
- 2 lžíce majoránky
- 1 lžíce nasekané petrželky
- 3 lžíce dijonské hořčice nebo plnotučné hořčice
- sůl
- pepř
- Směs k potírání:
- 3 lžíce dijonské hořčice
- 3 lžíce 10´ piva
- 2 lžíce oleje
- 2 lžíce sladké papriky
Postup přípravy receptu
-
Nadrobno nakrájenou slaninu opražíme, až vypustí tuk, přidáme nakrájenou cibuli a necháme zesklovatět.
-
Do mísy dáme mleté maso, přidáme rohlíky, které jsme předtím namočili do vlahého mléka a vymačkali.
-
Maso rukama pořádně promícháme a přidáme koření. Jakmile maso drží při sobě vyndáme ho z mísy a ještě zpracujeme. Vytvarujeme šišku a uhladíme ji rukou namočenou ve studené vodě.
-
Pekáč vyložíme pečícím papírem, vložíme sekanou a potřeme připravenou směsí. Pečeme odkryté na 180´C.
-
V průběhu pečení potíráme směsí a podléváme pivem. Sůl a pepř přidáváme opatrně podle druhu hořčice.
Poznámka od kuchařky
Zdroj: starý časopis Albert.
Kuchařka: Bahula









