Suroviny
- 400 g mletého masa
- bramborové těsto v pytlíku – (polotovar)
- cibule
- česnek
- sůl
- majoránka
- 1 vejce
- strouhanka
- olej na smažení
- (Koření do masa:)
- medvědí česnek
- libeček
- 1/2 cibule
- trochu grilovacího koření
Postup přípravy receptu
-
Mleté maso připravíme obvyklým způsobem, smícháme ho s nakrájenou cibulí, solí, pepřem, majoránkou, česnekem, vajíčkem a trochou strouhanky.
-
Bramborové těsto připravíme podle návodu a rozdělíme na 2 části.
-
Každou rozválíme na placku a zabalíme do ní šišku masové směsi. Placku těsta jsem vyválela na potravinářské fólii, aby se mi to pak lépe balilo. Celá roládka by měla být široká, asi jako kávová lžička.
-
Oválné konce odkrojíme, aby byly stejně široké, jako šiška sekané a zabalíme do fólie.
-
Roládky si dáme aspoň na hodinku do mrazáku, aby se nám pak lépe krájely.
-
Z každé roládky si nakrájíme asi 6 koleček 1a půl cm kolečka, která obalíme v trojobalu a smažíme na sádle, nebo oleji.
Jako příloloha můžou být různě upravené brambory, nebo jen chleba s hořčicí.
Poznámka od kuchařky
Použila jsem něco z receptů uživatele ataata, který zde dal odkazy na vynikající bramborové a jiné levné večeře. Brambory my zbyly od oběda a měla jsem asi půl balíčku sekané, takže gramáže v surovinách jsou čistě orientační.