Sekaná v bramborovém těstě

48
- reklama -

Suroviny

400 g mletého masa
bramborové těsto v pytlíku – (polotovar)
cibule
česnek
sůl
majoránka
1 vejce
strouhanka
olej na smažení
(Koření do masa:)
medvědí česnek
libeček
1/2 cibule
trochu grilovacího koření

Postup přípravy receptu

  1. Mleté maso připravíme obvyklým způsobem, smícháme ho s nakrájenou cibulí, solí, pepřem, majoránkou, česnekem, vajíčkem a trochou strouhanky.


    Zobrazit celý recept

  2. Bramborové těsto připravíme podle návodu a rozdělíme na 2 části.

  3. Každou rozválíme na placku a zabalíme do ní šišku masové směsi. Placku těsta jsem vyválela na potravinářské fólii, aby se mi to pak lépe balilo. Celá roládka by měla být široká, asi jako kávová lžička.

  4. Oválné konce odkrojíme, aby byly stejně široké, jako šiška sekané a zabalíme do fólie.

  5. Roládky si dáme aspoň na hodinku do mrazáku, aby se nám pak lépe krájely.

  6. Z každé roládky si nakrájíme asi 6 koleček 1a půl cm kolečka, která obalíme v trojobalu a smažíme na sádle, nebo oleji.
    Jako příloloha můžou být různě upravené brambory, nebo jen chleba s hořčicí.

Poznámka od kuchařky

Použila jsem něco z receptů uživatele ataata, který zde dal odkazy na vynikající bramborové a jiné levné večeře. Brambory my zbyly od oběda a měla jsem asi půl balíčku sekané, takže gramáže v surovinách jsou čistě orientační.