
- reklama -
Suroviny
- 3/4 kg mletého masa mix(stačí i půl kila)
- 1-2 větší cibule
- 2-3 stroužky česneku
- 2 lžičky vegety
- 1 lžička soli
- 1 – 2 lžičky majoránky
- 1 – 2 lžičky oregána
- 1 – 2 lžičky petrželky
- 6 hrstí strouhanky
- mléko (pokud by sekaná nedržela pohromadě ale nemusí být)
- 2 vajíčka (1 celé a jeden žloutek do sekané, bílek na potření sekané)
- asi 8-12 plátků delší anglické slaniny
Postup přípravy receptu
-
Pekáček si vyložíme anglickou slaninou, pokud bude delší, tak aby okraje čouhaly přez okraje pekáčku.
-
Všechno ostatní zpracujeme do šišky a položíme na anglickou slaninu, kterou celou zabalíme. Pokud nám to délka slaniny nedovolí, dáme po délce sekané ještě jeden plát, abychom sekanou zcela pokryli.
Poznámka od kuchařky
recept je z časopisu Albert
Kuchařka: JanaDorazinova