Sekaná trochu jinak

84
- reklama -

Suroviny

1/2 kg ochuceného mletého masa
12 koleček salámu (asi 150 g nejlépe gothaje)
6 plátků tvrdého sýra (může být i uzený)
3 vejce vařená natvrdo
hořčice
kousek kápie

Postup přípravy receptu

  1. Můžeme použít ochucené mleté maso (většinou se prodává v supermarketech v alobalové vaničce, nebo si dle svých zvyklostí mleté maso ochutíme.

  2. Pak vypláchneme pekáč studenou vodou a polovinu masa rozprostřeme po dně.

  3. Plátek gothaje potřeme obyčejnou hořčicí, položíme na něj půl plátku sýra a 1/4 vejce natvrdo, kousek kápie a plátek přehneme a uložíme do řady na sekanou. Dáváme asi 3 řady po 4 kusech. Na salámové roládky rozprostřeme druhou polovinu sekané. Nepodléváme.

  4. Pečeme přikryté ve vyhřáté troubě asi 30-40 min na 170°C, až povrch zčervená.

Poznámka od kuchařky

Jídlo je velmi šťavnaté a tu zvláštní chuť tomu dodává rozehřátý sýr. Foto není příliš zdařilé, na talíři už jsou jen zbytečky.