
Suroviny
- 500 g mletého míchaného masa
- 100 g uzeného špeku
- 1 váleček šunkové pěny (nebo vinnou klobásu)
- houby (byly zmražené)
- 1 rohlík
- 1 cibule
- 5 stroužků česneku
- 50 ml smetany
- 1 vejce
- majoránka
- drcený kmín
- petrželka
- celerová nať
- strouhanka
- sádlo
- olej
- sůl
Postup přípravy receptu
-
Do mísy si dáme mleté maso, rohlík nakrájený na malé kousky, osolíme, zalijeme smetanou, promícháme a necháme stát.
-
Do kastrůlku si dáme nakrájený špek a trošku sádla, necháme vysmažit a pak na něm orestujeme cibulku nakrájenou nadrobno, přidáme houby, drcený kmín a mírně osolíme, houby dusíme, pak smažíme až jsou bez tekutiny a necháme je vystydnout.
-
Do masové směsi přidáme vejce, z buřtíku vymačkáme celou šunkovou pěnu, petrželku, celerovou nať, nastrouhané stroužky česneku, všechno pěkně promícháme a pokud jsou houby zchladlé, tak je také přidáme, znova promícháme a celou masovou hmotu doladíme strouhankou, aby nám šla dobře tvarovat sekaná a můžeme dosolit.
Poznámka od kuchařky
Lehké dnešní rozhodování-sekanou s houbami jsem chtěla dělat a v lednici jsem našla šunkovou pěnu, která by brzy prošla a potřebovala zpracovat, tím bylo rozhodnuto. Mohla by se použít také vinná klobása. Sekaná dostala úplně jinou a zajímavou chuť.