- reklama -
Suroviny
1 šiška
- 500 g mletého vepřového masa
- koření Domácí sekaná
- sůl
- pepř
- 1 vajíčko, ale nemusí být
- 4 stroužky česneku
- vegeta místo soli, tak 1 lžička
- 3/4 kelímku smetany ke šlehání
- kmín na posypání sekané
Postup přípravy receptu
-
Mleté maso, nejlépe doma namleté, dáme do misky.
Přidáme koření, utřený česnek, vajíčko a smetanu a pořádně promícháme. Dáme nejméně na hodinu odpočinout do lednice. -
Z odleželého masa vytvarujeme šišku. Můžeme ji naplnit párkem, popřípadě zeleninou pro barevnost. Mokrýma rukama ji uhladíme, posypeme kmínem a vložíme do pekáčku. Podlijeme vodou a dáme do předem vyhřáté trouby na 180 stupňů.
Během pečení podléváme výpekem. Pečeme cca 50 minut, do zlaté barvy sekané. -
Jako příloha se hodí bramborová kaše, chleba, nebo různá zelenina, kterou si podle chuti upravíme.
Kuchařka: JanaDorazinova