- reklama -
Suroviny
- Sekaná:
- 500 g mletého masa – mix hovězího a vepřového-půl na půl
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 lžička Dijonské hořčice
- 1 vejce
- strouhanka
- mléko
- čerstvá bazalka
- provensálské koření
- petržel
- sladká paprika
- sůl
- pepř
- máslo
- voda
- Příloha:
- 1 plechovka sterilovaného hrášku a mrkve v mírně slaném nálevu
- 1 šalotka
- provensálské koření
- 2 bobkové listy
- pepř
- olivový olej
Postup přípravy receptu
-
Cibuli, česnek a bazalku nakrájíme na jemno. Maso promícháme rukama se všemi uvedenými surovinamy a vytvarujeme tvar šišky. Dáme do pekáče, podlijeme vodou, přidáme máslo. Dáme péct do trouby na 200-250°C.
-
Příloha:
Na pánvi zesklovatíme na oleji šalotku.
Z konzervy slijeme nálev, hrášek s mrkví nasypeme na pánev, přidáme koření, prohřejeme a podáváme.
Poznámka od kuchařky
Edit: 7.2.2016. Dnes bych už tento recept nepřidal. Chtěl jsem nechat odstranit tento recept, ale nebylo mi vyhověno.
*Všechny přísady by měly být vyvážené a neměla by převažovat výrazně žádná chuť.
*Určitě bych nekoupil maso v řeznictví, kde už ho mají namleté na hromadě.O mletých balených masech v supermarketech ani nemluvě.
Kuchař: Miquel