Sekaná s náplní plněných žampiónů

63
- reklama -

Suroviny

1 mladá jarní cibulka
4 stroužky česneku
sůl
pepř
mletá červená paprika sladká
600 g mletého masa
160-180 g měkkého tvarohu
2-3 PL ostřejší hořčice nebo Harissy
kapary
naložená kapie
6-8 žampiónů
1-2 vejce
bujón nebo vývar
strouhanka nebo Solamyl na zahuštění

Postup přípravy receptu

  1. Naťové cibulky očistíme, omyjeme a nakrájíme na kolečka.
    Mleté maso smícháme s 2 PL strouhanky nebo škrobu, přidáme vejce, prolisovaný česnek, sůl, pepř, vmícháme 1 PL ostřejší hořčice, 160 g měkkého tvarohu, 1 lžičku červené sypké papriky a vše promícháme.
    Mletou smíchanou hmotu položíme na fólii.

  2. Žampiony očistíme a necháme chvíli blanšírovat v horké vodě.
    Po ochlazení odkrojíme nožky žampionků (dáme si je stranou) a kloboučky hub vytřeme hořčicí nebo harissou a naplníme pak kapary a proužky červené kapie.
    Takto naplněné žampiony položíme na plát mletého masa.

  3. Pomocí fólie svineme maso k volnému konci a takto připravenou masovou mletou rolku vložíme do vymaštěného pekáčku.

  4. Pečeme v předem vyhřáté troubě, ale pečeme zpočátku přikryté alobalem po dobu cca 25 minut, po odstranění alobalu pak pečeme dál – ještě asi 35 minut pěkně zlatova a podléváme vývarem.

  5. Pečenou rolku vyjmeme.
    Výpek rozředíme vývarem a opatrně přidáme odkrojené nožky žampionů, naloženou kapii, kapary,hořčici a vše krátce zarestujeme.
    Poté sekanou pečeni vrátíme zpět.

    Chutná výborně s opečenými brambory nebo s bramborovou kaší.