
- reklama -
Suroviny
4-5 porcí
- 1/2 kg mletého masa
- 2 cukety
- 2 vejce
- 3 stroužky česneku
- 1 cibule
- 10-20 dkg strouhaného uzeného sýra
- 10 dkg šunky
- 2 hrnky strouhanky, nebo namočená žemle
- staročeské koření (můžeme nahradit i jiným oblíbeným)
- celerová nať
- majoránka
- sůl
- pepř
- olej
Postup přípravy receptu
-
Cukety oloupeme, nastrouháme nahrubo a na zpěněné cibuli restujeme tak dlouho až se částečně vydusí voda z cuket. Vychladlou cuketu smícháme s mletým masem.
-
Přidáme ostatní suroviny kromě šunky. Směs pořádně promícháme a pokud se nám zdá příliš řídká, přidáme více strouhanky.
-
Vymazanou formu vyložíme plátky šunky a směs do ní vlijeme. Povrch posypeme strouhankou a pečeme dozlatova. Podáváme s bramborovou kaší, nebo brambory a studená je dobrá se zeleninovým salátem.
Poznámka od kuchařky
Při používání koření se musí každý řídit svojí chutí a také záleží na velikosti cuket a druhu mletého masa.
Kuchařka: HankaPu