
- reklama -
Suroviny
- 1/2 kg mletého masa
- 2 vejce
- 2 čtvrtlitrové hrnky na hrubo nastrouhané cukety
- 1 hrnek strouhanky
- 1 hrnek ovesných vloček
- 1 velká cibule
- 3 stroužky česneku
- sůl
- pepř
- kmín
- majoránka
Postup přípravy receptu
-
Ovesné vločky namočíme asi na 1 hodinu do vody. Potom vodu slejeme a vločky necháme na cedníku dobře okapat. Cuketu nastrouháme na hrubém struhadle. Vymačkáme přebytečnou šťávu, aby sekaná nebyla moc vodová.
-
Do mísy dáme mleté maso, okapané vločky, nastrouhanou cuketu, nakrájenou cibuli, drcený česnek, sůl, pepř, kmín a majoránku. Vše dobře promícháme, podle potřeby případně dochutíme.
-
Skleněnou zapékací mísu potřeme olejem a vysypeme strouhankou. Přidáme připravenou směs a urovnáme. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme asi 1 1/4 hod při 200°C.
-
Během pečení nezapomeneme sekanou podlévat vodou. S podléváním začneme ve chvíli, kdy se nám na povrchu začne tvořit kůrka.
Kuchař: Jitka a Vlastik