Sekaná s bramborami – vzpomínka na socík

105
- reklama -

Suroviny
4 porce

5-6 ks brambor vařených ve slupce, oloupaných
1/4 kg řeznické sekané
1 větší cibule
2-3 stroužky česneku
pepř
sůl
olej nebo sádlo

Postup přípravy receptu

  1. Brambory uvaříme ve slupce a oloupeme nebo použijeme i uvařené oškrábané z předchozího dne.
    Cibuli oloupeme a nakrájíme nahrubo. Rovněž tak i česnek. Řeznickou sekanou nakrájíme na kostičky.

  2. Nasekanou cibuli osmahneme do světle hněda, ke konci smažení přidáme i nasekaný česnek. Na tom hodně osmahneme na kostičky nakrájenou řeznickou sekanou. Ve finále přidáme oloupané brambory nakrájené na kolečka.

  3. Vše hodně, ale opravdu hodně opražíme dohromady, osolíme a opepříme.

Poznámka od kuchařky

K tomu lze podávat například naložená okurka nebo nějaký salát. Je to velice jedlé!

Poznámka:

Proč „Vzpomínka na socík“?

Řeznická sekaná stála 1,50 Kčs 10 deka, brambory 0,90 Kčs za kilo.

Když bylo před výplatou, vždycky se doma našly nějaké brambory a omastek a stačilo koupit jen 30 deka sekané za pětikačku. Měli jsme to téměř každý měsíc…

Dnes jsem to měl k obědu 🙂