
Suroviny
- 500 g sekané (já měla hovězí)
- 300 g vinné klobásy
- 2 vejce
- 1 lžíce papriky
- 1 cibule
- 3 stroužky česneku
- 2 lžíce nastrouhaného sýra
- pepř
- sůl
- olej
- Náplň :
- 8 plátků sýra
- zeleninová směs
- (fazolky žluté a zelené, mrkev, hrášek, římský květák, brokolice)
- 20 g másla
- 1 cibule
- sůl
- pepř
Postup přípravy receptu
-
První cibuli pokrájíme na drobno a osmažíme na trošce oleje do zlatova.
Druhou cibuli pokrájíme na kolečka.
Na másle osmažíme zeleninu, osolíme, opepříme a necháme vystydnout. -
Vinnou klobásu vymáčkneme ze střívka, přidáme sekanou, vejce, osmaženou cibuli, papriku, česnek, nastrouhaný sýr, sůl, pepř. Vše dobře promícháme a ochutnáme.
Je-li potřeba, ještě dochutíme. -
Na potravinářskou folii navlhčenýma rukama nandáme sekanou a uplácáme asi 1 cm silnou placku.
Poklademe plátky sýra, vychladlou náplní a pomocí folie opatrně smotáme. -
Nakonec překulíme na plech s pečícím papírem, pokladeným kolečky cibule a uzavřeme tak, že papír několikrát přehneme na stranách, podlijeme trochou vody a uzavřeme i nahoře.
Pečeme prvních 15 min. na 250 C°, pak stáhneme teplotu na 100 C° a ještě tak 1.5 hod. pečeme.
Čas je jen přibližný, je třeba kontrolovat. -
Když je sekaná již téměř hotová, otevřeme papír nad sekanou a necháme ještě chvíli péct na barvu.
Jako příloha může být bramborový salát nebo jakákoliv úprava brambor.
Poznámka od kuchařky
Tento recept jsem dostala od přítelkyně, která bohužel již není mezi námi.









