Sekaná podle Itala (Polpettone con pancetta)

68
- reklama -

Suroviny

350 g mletého hovězího masa
2 starší rohlíky
1 dl mléka
1 cibule
50 g mortadely (já dala šunkový salám)
1 vrchovatá lžíce pokrájených hub (já dala žampiony)
2 vejce
1 lžíce sekané petrželky
1 lžička majoránky
sůl
Na obložení:
100 g na plátky pokrájená slanina (nejlépe anglická)

Postup přípravy receptu

  1. Den staré rohlíky pokrájíme na kostičky a zalejeme mlékem a asi na 10 min odložíme.


    Zobrazit celý recept

  2. Do jiné mísy dáme mleté hovězí maso a vše ostatní (kromě slaniny) nadrobno pokrájené.

  3. Pak přidáme namočené rohlíky a zlehka zamícháme.

  4. Formu na srnčí hřbet vyložíme pečicím papírem (nebo dobře vymažeme olejem a vysypeme strouhankou) a celou formu vyložíme na dně i po stěnách plátky slaniny.

  5. Do takto vyložené formy natlačíme masovou hmotu, urovnáme a poklademe zbytkem slaniny na povrchu.

  6. Pečeme ve vyhřáté troubě 30 min na 160°C , pak zvýšíme na 20 min na 200°C, až slanina na povrchu zčervená.

Poznámka od kuchařky

Forma není vyložená alobalem. Je to speciální pečící papír na jedné straně černý a na druhé stříbrný. Zkracuje dobu pečení až o 30 %, nějak jsem na to zapomněla a upekla až moc.

Nedovedla jsem si představit sekanou jen z hovězího masa a velmi příjemně mě to překvapilo. Není suchá, díky pečícímu papíru nevyteče a zůstane uvnitř všechna šťáva.

Upravený recept z pořadu TV „S Italem v kuchyni“

Originál můžete porovnat http://www.italemvkuchyni.cz/s-italem-v-kuchyni-2-…