Suroviny
- 350 g mletého hovězího masa
- 2 starší rohlíky
- 1 dl mléka
- 1 cibule
- 50 g mortadely (já dala šunkový salám)
- 1 vrchovatá lžíce pokrájených hub (já dala žampiony)
- 2 vejce
- 1 lžíce sekané petrželky
- 1 lžička majoránky
- sůl
- Na obložení:
- 100 g na plátky pokrájená slanina (nejlépe anglická)
Postup přípravy receptu
-
Den staré rohlíky pokrájíme na kostičky a zalejeme mlékem a asi na 10 min odložíme.
-
Do jiné mísy dáme mleté hovězí maso a vše ostatní (kromě slaniny) nadrobno pokrájené.
-
Pak přidáme namočené rohlíky a zlehka zamícháme.
-
Formu na srnčí hřbet vyložíme pečicím papírem (nebo dobře vymažeme olejem a vysypeme strouhankou) a celou formu vyložíme na dně i po stěnách plátky slaniny.
-
Do takto vyložené formy natlačíme masovou hmotu, urovnáme a poklademe zbytkem slaniny na povrchu.
-
Pečeme ve vyhřáté troubě 30 min na 160°C , pak zvýšíme na 20 min na 200°C, až slanina na povrchu zčervená.
Poznámka od kuchařky
Forma není vyložená alobalem. Je to speciální pečící papír na jedné straně černý a na druhé stříbrný. Zkracuje dobu pečení až o 30 %, nějak jsem na to zapomněla a upekla až moc.
Nedovedla jsem si představit sekanou jen z hovězího masa a velmi příjemně mě to překvapilo. Není suchá, díky pečícímu papíru nevyteče a zůstane uvnitř všechna šťáva.
Upravený recept z pořadu TV „S Italem v kuchyni“
Originál můžete porovnat http://www.italemvkuchyni.cz/s-italem-v-kuchyni-2-…