Sekaná po mexicku

62
- reklama -

Suroviny

750 g mletého masa
1 houska
1 cibule
3 lžíce olivového oleje
2-3 natvrdo vařená vejce
2 feferonky
2 lžíce rajčatového protlaku nebo kečupu (nebo 1/2 na 1/2)
sůl
pepř
mletá sladká paprika
zelená petrželka
Omáčka:
1 plechovka sterilovaných rajčat
1-2 červené papriky
1 žlutá paprika
4 stroužky česneku
sterilovaná kukuřice
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. K masu přidáme rozmočenou housku, cibulku osmahnutou na olivovém oleji, drobně nakrájená vejce, nasekané feferonky, kečup (protlak), nasekanou petrželku, sůl, pepř a trochu mleté papriky.

  2. Vše dobře promícháme, vytvoříme šišku a vložíme jí do vymaštěného pekáčku. Dáme péct asi na hodinu.

  3. Na omáčku vyklopíme rajčata do misky, trochu je překrájíme, přidáme okapanou kukuřici, papriky nakrájené na nudličky a nadrobno nasekaný česnek. Omáčku promícháme, osolíme, opepříme a nalijeme ji k sekané asi 20 minut před koncem pečení.

  4. Upečenou sekanou nakrájíme na plátky a přelijeme omáčkou. Příloha: rýže, pečené brambory, těstoviny.

Poznámka od kuchařky

Sekanou jsem před pečením potřela bílkem.

Zdroj: časopis Levné recepty