
- reklama -
Suroviny
- 750 g mletého masa
- 1 houska
- 1 cibule
- 3 lžíce olivového oleje
- 2-3 natvrdo vařená vejce
- 2 feferonky
- 2 lžíce rajčatového protlaku nebo kečupu (nebo 1/2 na 1/2)
- sůl
- pepř
- mletá sladká paprika
- zelená petrželka
- Omáčka:
- 1 plechovka sterilovaných rajčat
- 1-2 červené papriky
- 1 žlutá paprika
- 4 stroužky česneku
- sterilovaná kukuřice
- sůl
- pepř
Postup přípravy receptu
-
K masu přidáme rozmočenou housku, cibulku osmahnutou na olivovém oleji, drobně nakrájená vejce, nasekané feferonky, kečup (protlak), nasekanou petrželku, sůl, pepř a trochu mleté papriky.
-
Vše dobře promícháme, vytvoříme šišku a vložíme jí do vymaštěného pekáčku. Dáme péct asi na hodinu.
-
Na omáčku vyklopíme rajčata do misky, trochu je překrájíme, přidáme okapanou kukuřici, papriky nakrájené na nudličky a nadrobno nasekaný česnek. Omáčku promícháme, osolíme, opepříme a nalijeme ji k sekané asi 20 minut před koncem pečení.
-
Upečenou sekanou nakrájíme na plátky a přelijeme omáčkou. Příloha: rýže, pečené brambory, těstoviny.
Poznámka od kuchařky
Sekanou jsem před pečením potřela bílkem.
Zdroj: časopis Levné recepty
Kuchařka: Marta