
Suroviny
- 750 g mletého masa
- 2 housky z předchozího dne
- 200 ml hovězího vývaru
- 2 celá vajíčka
- 1 cibule
- sůl
- pepř
- koření na mletá masa (nebo majoránka)
- česnek podle libosti
- trochu strouhanky
- Na náplň:
- 80 g těstovin (před vařením)
- 1 lžíce másla
- 100 g strouhaného sýra
- 2 lžíce rajčatového protlaku
Postup přípravy receptu
-
Do větší misky dáme mleté maso.
Housky natrháme na menší kousky a namočíme v mlíku.
K masu přidáme vajíčka, sůl, pepř, prolisovaný česnek, majoránku (nebo koření na mletá masa) a nakonec i housky, ze kterých vymačkáme co nejvíc mlíka, a všechno pořádně promícháme.
Můžeme zahustit trochou strouhanky. -
Těstoviny uvaříme podle návodu do poloměkka.
Scedíme je a necháme vychladnout. -
Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobno a necháme zesklovatět na troše oleje.
-
Mleté maso rozetřeme na alobal ve vrstvě asi 2 cm, do středu položíme po celé délce těstoviny, posypeme strouhaným sýrem, pokapeme rajčatovým protlakem, posypeme zesklovatělou cibulkou a opepříme.
-
Maso opatrně svineme a okraje spojíme tak, aby vznikla celistvá sekaná.
Přeneseme i s alobalem, na kterém leží (nebalíme) do pekáčku, potřeme bílkem a dáme upéct do předehřáté trouby asi na 80 minut.
Poléváme hovězím vývarem, aby maso nebylo vysušené.Vážně doporučuju, je to neuvěitleně dobré.