Sekaná – holandský řízek

40
- reklama -

Suroviny

500 g mletého masa (mix, vepřové nebo hovězí)
100 g nastrouhaného eidamu
100 ml mléka
1 lžice vegety
4 stroužky česneku
2-3 hrsti strouhanky (dle konzistence)
2 lžice plnotučné hořčice
2 vejce
1 cibule osmahnutá na oleji

Postup přípravy receptu

  1. Všechny ingredience smícháme a popřípadě ještě ochutíme.


    Zobrazit celý recept

  2. Dáme do pekárny bez hnětacích metel na program pečení a pečeme zhruba hodinu až hodinu a půl. Vršek sekané ještě před pečením poprášíme strouhankou, která pojme přebytečný tuk.

  3. V pekárně necháme trochu vychladnout a až potom vyklopíme.

Poznámka od kuchařky

Tento recept jsem okoukala z mimibazaru a trochu upravila dle našich chutí.