
- reklama -
Suroviny
podle velikosti bábovky
- Menší hlávkové zelí
- 4 rohlíky
- 2 žloutky
- zelená petrželka
- PRVNÍ NÁDIVKA:
- 2 bílky vyšlehat (přidat do rohlíků)
- sůl
- přidáme nadrobno nakrájenou petrželku
- DRUHÁ NÁDIVKA:
- 300 g mletého masa mix
- 2 vejce
- 1 menší cibule nasekaná najemno
- 2 lžíce hladké mouky
- 4 lžíce strouhanky
- sůl
- pepř a promícháme
- 50 g anglické slaniny
Postup přípravy receptu
-
Zelí dáme do horké vody a opatrně rozebereme listy bez košťálů.
-
Bábovku vymažeme sádlem a vysypeme strouhankou.
-
Naskládáme listy tak, aby přesahovaly přes bábovku.
-
Na listy dáme rohlíkovou náplň, pak umíchané maso, listy uzavřeme a dáme plátky anglické slaniny.
-
Pečeme 40 min. na 200°C.
Poznámka od kuchařky
Recept Jirky Babicy.
Opět nemám fotopostup, protože recept vyzkoušela dcera mého přítele. Je skvělý!!
Kuchařka: JanaDorazinova









