Sekaná ala “ Škopkovic fašírka“

53
- reklama -

Suroviny
4 porce

600 g mletého vepřového masa
400 g mletého hovězího masa
Majoránka
100 g Strouhaný sýr
Sůl
Pepř
Libeček
Sladká paprika
Cibule
Hořčice
4 Vajíčka

Postup přípravy receptu

  1. Smícháme 1 kg mletého masa s na jemno nakrájenou cibulí + hořčicí (3 lžičky) + česnek (4 stroužky) + trochu pepře + trochu sladké mleté papriky + 3 lžičky Majoránky + 1 lžička Libečku + 3 vejce + 100 g strouhaného sýru Ementál a sůl.


    Zobrazit celý recept

  2. Dobře promícháme a vložíme do pekáče na pečící papír. Potřeme rozšlehaným vajíčkem. Dáme péct.

  3. Nejprve 10 minut bez horního víka na 220°C. Potom na cca 80 minut při cca 160-170°C (s přikrytým horním víkem pekáče). Podáváme s brambory uvařenými v osolené vodě s kmínem.

Poznámka od kuchařky

PS: koření a sůl volíme dle vaší chuti !