- reklama -
Suroviny
4 porce
- 600 g mletého vepřového masa
- 400 g mletého hovězího masa
- Majoránka
- 100 g Strouhaný sýr
- Sůl
- Pepř
- Libeček
- Sladká paprika
- Cibule
- Hořčice
- 4 Vajíčka
Postup přípravy receptu
-
Smícháme 1 kg mletého masa s na jemno nakrájenou cibulí + hořčicí (3 lžičky) + česnek (4 stroužky) + trochu pepře + trochu sladké mleté papriky + 3 lžičky Majoránky + 1 lžička Libečku + 3 vejce + 100 g strouhaného sýru Ementál a sůl.
-
Dobře promícháme a vložíme do pekáče na pečící papír. Potřeme rozšlehaným vajíčkem. Dáme péct.
-
Nejprve 10 minut bez horního víka na 220°C. Potom na cca 80 minut při cca 160-170°C (s přikrytým horním víkem pekáče). Podáváme s brambory uvařenými v osolené vodě s kmínem.
Poznámka od kuchařky
PS: koření a sůl volíme dle vaší chuti !
Kuchař: cekrops