
- reklama -
Suroviny
2 porce
- 2 větší brambory
- 2 vejce
- tvrdý sýr
- salám
- párek
- klobása (dle chuti a co dům dal)
- sůl
- pepř
- majoránka
- olej na smažení
Postup přípravy receptu
-
Brambory oloupeme a nastrouháme na hrubším struhadle.
-
Mezitím můžeme rozpálit pánev, nalít olej a nasypat polovinu strouhaných brambor. Obracečkou utlačíme do rovné placky.
-
Osolíme, opepříme a rozdrtíme majoránku. Dle fantazie a chuti můžeme přidat česnek nebo jiné koření.
-
Zatímco se bude smažit jedna strana placky, nakrájíme salám a nastrouháme sýr. Vejce rozklepneme do hrnečku a rozkvedláme.
-
Jakmile je jedna strana osmažená dozlatova, otočíme a na osmaženou stranu nalijeme vejce, posypeme salámem a nakonec sýrem.
-
Zakryjeme pokličkou a necháme ještě chvíli smažit, když je sýr roztavený, je i spodní strana osmažená.
-
Hotovou sejkoru přesuneme na talíř a hned se do ní pustíme, nejlepší je teplá 🙂 A hlavně je to mooooc jednoduché a rychlé 🙂
Kuchařka: Jitule J.